300 g kodujuustu
6 sl jahu
100 g võid
3 muna
3 sl hapukoort
250 g riivjuustu
1 keskmine sibul
200 g sinki
Tükelda sink, sega kõik kokku. Pool riivitud juustu kogusest jäta pärast peale raputamiseks. Maitsesta vastavalt soovile. Mina isiklikult lisasin lisaks tavapärasele soolale ja piprale veel näiteks paprikapulbrit. Muidugi võib pirukasse lisada ka värskeid paprikatükke vms. Kui segu on segi, kata alles jäänud riivjuustuga ning pista 30 minutiks 200 kraadisesse ahju. Piirrakas on valma, kui on pealt kuldpruun.
Mina soovitan pirukal lasta omajagu jahtuda, kuna kuumalt on juust üsna pehmevõitu ja lõikamine on raskendatud. Pealegi, jahtununa kerkivad maitsenüansid (minu meelest) paremini esile. Olen katsetanud!
No comments:
Post a Comment