Thursday, July 22, 2010

Sidruni-kodujuustutort


Viimasel ajal on mind vallanud suur kodujuustuarmastus. Peaaegu iga toidu kõrvale pean kindlasti saama ka kodujuustu:D Seetõttu on ka järgneva retsepti üks põhikomponente just kodujuust. Aga kindlasti peab see olema kreemjas ning mõnusalt läikiv. Mitte mõni 0%-line.


Vaja läheb:

250 g šokolaadiküpsiseid

500 g kodujuustu

5 tl želatiini

1-2 sidrunit

2 pk vahukoort

1 dl suhkrut

50 g sulavõid


Kõigepealt pressi sidruni(te)st mahl välja ja lase 5 sl mahlas želatiinil paisuda. Hiljem kuumaveevannis sulatad selle jälle rõõmsasti üles. Kindlasti lase jahtuda!

Järgnevalt purusta küpsised mis tahes viisil-köögikombainis, näpukeste vahel või peksad neid taignarulliga?! oma valik. :D:D peaasi, et oleks ilus puru. Siis sulata või ja sega küpsiste hulka.

Peale seda on aeg vahukoore käes. Vahusta see. Kenasti vahus, lisa kodujuust (nämmm) Sega segi!

Kontrolli, kas želatiin on enam-vähem jahtunud. Kui jah, siis sega see vahukoore-kodujuustumiksi hulka. Vala ikka peene nirena. Sega hoolikalt.

Siis võta oma ilusamat ja suuremat sorti koogivorm, vooderda see toidukilega ning aseta vaheldumisi, kihiti küpsise-võimiks ja vahukoore-kodujuustumiks. Aga alusta vahukoore-kodujuustumiksist, sest hiljem, pärast 3-4 h tarretumist keerad kogu kupatuse, hopsti, teist pidi. Nii jääb pealmiseks ilus, lumivalge kiht, mida saad hiljem meelepäraselt kaunistada



NB! Kahjuks peab tõdema, et suurtele magusaarmastajatele valmistab see kook ilmset tibakese pettumuse. Aga ikkagi võlub see oma kreemikuse ja kaunidusega:D

No comments:

Post a Comment